Narodni ljek protiv gripe

gripa prirodni ljekovi

Gripa je zarazna bolest primarno dišnog sustava uzrokovana virusom koji se prenosi kapljicama u zraku, koje su nastale kihanjem ili kašljanjem zaražene osobe. Većina se oporavlja u roku od tjedan dana no kod starijih osoba i onih s astmom, srčanim i plućnim bolestima mogu se javiti komplikacije u obliku bronhitisa ili upale pluća.

Tko boluje od gripe, najbolje je da jede češnjak i pije dvaput prepečenu rakiju. Osobito to vrijedi kad gripa vlada, pa se tim lijekom predusretne.

Daljnji dobar lijek je sljedeći: Uzme se sitno tucanog papra jedna mala kavena žlica i uspe u četvrt litre dvaput prepečene rakije i dobro promiješa. Kad vlada gripa ili španjolska groznica, neka se više puta dnevno popije mala šalica te rakije. Nestat će odmah bolesti kao da je i nije bilo. Osobito to vrijedi ako se to odmah, u početku bolesti upotrebljava ili ako nije čovjek bolestan od gripe ili španjolske groznice, ako pije tu rakiju više puta dnevno, neće oboljeti od te bolesti ma koliko ona harala.

Bolesnika treba natrljati vunenom krpom umočenomu ocat, ulje i kamfor ili gotovim preparatom sastavljenim od biljnih lijekova, a to je »Alga«. Potiljak mu treba obložiti naribanim hrenom, a na noge mu se navuku torbe s ugrijanim mekinjama.

Bolesnik treba držati najstrožu dijetu. Mora se paziti da je stolica u redu.

Svojim komentarom, prijedlogom nam pomažete u daljnjem radu!

Hvala što čuvate našu tradiciju!

Nema komentara

Narodni ljek protiv gripe. Molimo ostavite komentar ili prijedlog na ovu temu!

Ostavite komentar